Tracking Number "errors"?

Discussion in 'UPS Discussions' started by GSO_Dave, Feb 15, 2009.

?

Should I...

Poll closed Mar 17, 2009.
  1. Just key enter it and stop being concerned?

    13 vote(s)
    59.1%
  2. Continue to bring this to management's attention?

    9 vote(s)
    40.9%
  3. Go higher up in management with this issue?

    0 vote(s)
    0.0%
  1. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    Has anyone noticed that packages with the shipper number *00 *** do not scan with the "tech 10" scanners? I work in smalls sort, and reported this to management a month ago, and the problem still exists...

    The "*" denotes any UPS allowed alphanumeric character.
     
  2. drewed

    drewed Shankman

    Are they intl packages?
     
  3. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    No... I guess I should have put the "1Z" in my OP...
     
  4. drewed

    drewed Shankman

    No I was just curious there could be a couple different reasons....id say keep brining it to their attention.....Do they not scan at all or do they come up with an error?
     
  5. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    We have bluetooth hand-helds that do scan these packages, the "tech-10's" do not.

    All the "management" personnel keep telling me that they need to contact the shipper.
    Huh? This sounds to me like an internal to UPS issue, hence the post here...
     
  6. rod

    rod retired and happy

    After you have worked at the Brown Machine long enough trust me- all your "concern" will disappear:sad-little:
     
  7. drewed

    drewed Shankman

    Are these the really old scanners, that are wireless but have a scan gun hooked into them?
     
  8. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    The "tech 10's" that we use are hard-wired into the "system".

    We recently had a human interface "upgrade" reportedly costing
    around a million dollars, about two or three years ago.

    The "scanner" part, I'm guessing, has been in use for over 10 years,
    is a infra-red driven box of about 14x10x5 inches.

    These tracking labels DO scan with the "newer" BT hand scanners, but
    when an attempted scan with the "tech 10" scanner is done, nothing...

    Even had a rewrap clerk make a replacement label, with the same results.

    All this was explained to "management", and they seem to think its a
    shipper issue.

    Is it?

    Or is my "management" team clueless?
     
  9. drewed

    drewed Shankman

    IDK could be a little bit of both, im not familar with those scanners, the only scanning issues ive seen is that the bar code itself was too wide (well atleast the distance between the lines) it made the scanner think it was missing a line and caused an error i believe those were most of the packages from amazon....
     
  10. UPSNewbie

    UPSNewbie New Member

    Can they not scan the "box" code like the unload SHOULD to produce a valuable PAL?
     
  11. drewed

    drewed Shankman

    Well hes in smalls so im assuming a PAL label wouldnt help...most hubs work off a bin system scan a pacakge it tell you where it goes a bin has a light sensor on it package breaks the light it registers the scan....could be wrong.
     
  12. UPSNewbie

    UPSNewbie New Member

    Ooooh. I missed the hub part. I thought he was at the end destination.
     
  13. drewed

    drewed Shankman

    Im just assuming with that.....
    Umm like I said either way theres not much you can do, Id keep bringing it to their attention and see if you can grab a person from ie see what they have to say..
     
  14. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    So, no one else is/has noticed this?

    1Z V00 XYZ 03 1234 5678 doesn't scan with a "tech 10" scanner?
    1Z 200 XYZ 03 1234 5678 and so on... the constant being the two zeros...
     
  15. drewed

    drewed Shankman

    Could they be coming from a UPS store? I dont think any account numbers start with a 00
     
  16. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    Various shippers... maybe one or two from UPS stores...
    Majority from what appears to be regular biz accounts...
    and they don't "start" with 00, after "one" UPS allowed
    alphanumeric... A,B,C... 1,2,3... then the 00.
     
  17. GSO_Dave

    GSO_Dave New Member

    I spoke with the hub's "person in charge" of this area, and he said that this was "apparently" limited to our hub. I suppose that's why no one here has had a similar experience.

    I am STILL curious why this has not been resolved after nearly 2 months...

    Thanks to all who responded, and voted...
     
  18. Gadget

    Gadget New Member

    This is an issue for sites that have GSS version 3.8.1

    The Tech 10 will not scan shipper numbers in the (2nd and 3rd) or (4th and 5th) field of the shipper number.



    Your hub only has three options
    1. Scan with an Emerald scanner
    2. Attach a laser gun to a Sapphire and scan them
    3. Key enter manually
    Sites that are still running GSS 3.7 are fine. The fix will be included in version 3.9 due out in June.
     
    Last edited: Mar 3, 2009